Craft CMS

Craft CMS is een modern Content Management Systeem waarmee je zelf je website kunt beheren. We gebruiken Craft voor je website omdat het een krachtig, betrouwbaar en flexibel systeem is dat prettig werkt voor zowel de eindgebruiker als voor de webbouwer. Het systeem is zeer schaalbaar en voldoet aan de hoge kwaliteitseisen van Dolphiq. Zowel technisch als op het gebied van gebruikersgemak. 

Content

Content staat bij Craft voorop! Dat lijkt misschien een open deur bij een CMS, maar waar bijvoorbeeld Wordpress in eerste instantie is ontwikkeld om blogs te schrijven, staat het beheren van content bij Craft op nummer 1, 2 en 3.

Usability

Ook zonder technische kennis kun je eenvoudig teksten en afbeeldingen aanpassen, nieuwe pagina's aanmaken en deze vormgeven. De live-preview functie zorgt er voor dat je direct kunt zien welk effect jouw aanpassingen hebben op de pagina.

Flexibel

Craft CMS onderscheidt zich doordat het een zeer schaalbaar en flexibel systeem is. Het systeem is zó ingericht dat je ook later nog functionaliteiten kunt toevoegen. Dit maakt het uitermate geschikt voor onze maatwerk oplossingen.

"De schaalbaarheid maakt Craft CMS uitermate geschikt voor onze maatwerk oplossingen"

– Johan Zandstra, Technical @ Dolphiq

Craft CMS = Eenvoudig en gebruiksvriendelijk

Craft CMS is uitermate geschikt voor mensen die zelf hun website up to date willen houden, ook wanneer het gaat om een meertalige website. Je hoeft geen developer te zijn om Craft te gebruiken. Het systeem is zeer gebruiksvriendelijk, zodat je als gebruiker eenvoudig nieuwe pagina's kunt aanmaken, teksten aanpast en afbeeldingen kunt toevoegen aan jouw website. Een mooie feature van Craft CMS is de live-preview functie, waarmee je direct ziet welk effect jouw aanpassing heeft:

Altijd up-to-date

Eén van de voordelen van Craft is dat het CMS continu doorontwikkeld wordt. Uiteraard installeren we de nieuwste versie van Craft (3.0), zodat je gebruik kunt maken van alle UX-verbeteringen en veiligheidsupdates. We ontwikkelen zelf Craft plugins om nieuwe functionaliteiten toe te voegen aan Craft CMS en maatwerk oplossingen te leveren aan onze klanten. Bovendien zijn we zo niet afhankelijk van derden, zoals dat bijvoorbeeld bij het gebruik van Wordpress plugins vaak wel het geval is. 

Ontwikkelen met Craft CMS

We hebben de weloverwogen beslissing genomen om voor het content beheer van door ons ontwikkelde webapplicaties gebruik te maken van Craft CMS. De reden hiervoor is dat het zeer geschikt is voor het ontwikkelen van maatwerk webapplicaties, de prettige ervaring met template engine Twig en, nog veel belangrijker, door gebruikers wordt werken met Craft 3 als zeer positief ervaren. Als internetbureau dat zicht specialiseert in online maatwerk oplossingen is Craft voor ons in veel gevallen het juiste Content Management Systeem.

Onze eigen Craft Plugin, de Iconpicker

Personal (Gratis)

De gratis versie van Craft CMS is bedoeld voor developers. Je kunt één admin account aanmaken waarmee je onbeperkt content kunt publiceren.

Client (€ 199,-)

Het Clients abonnement is geschikt voor websites die zijn gebouwd voor een klant met één content manager. Een licentie kost eenmalig € 199,-

Pro (€ 299,-)

Met Craft CMS Pro beschik je over alle mogelijkheden, zonder beperkingen. Ongelimiteerd accounts aanmaken en volledig te customizen. De investering bedraagt eenmalig € 299,-

Impressies

Content beheren

Instellingen

Afbeelding aanpassen

Entries samenstellen

Meer informatie?

Website met Craft laten maken? Neem contact met ons op. We vertellen je graag meer over Craft...
Loading page...