Craft plugins

Craft CMS bestaat nog niet zo lang en het aanbod van bruikbare Craft CMS plugins is dus nog beperkt. Omdat we fan zijn Craft als Content Management Systeem (CMS) en we het ontwikkelen met Craft makkelijker willen maken, hebben we een aantal plugins ontwikkeld die je kunt gebruiken om nieuwe functionaliteiten toe te voegen aan een website.

Voor de Craft gebruiker


Als Wordpress gebruiker kun je kiezen uit tienduizenden plugins, van wisselende kwaliteit. Het Craft CMS is relatief jong en de ontwikkeling van plugins staat nog in de kinderschoenen. Om toch het maximale uit Craft te halen, heeft Dolphiq zelf een aantal plugins ontwikkeld. Dit zijn vooral plugins die het voor jou als gebruiker gemakkelijker maken om je website te beheren.

Icon Picker

Craft plugin die een nieuw veld-type creëert, waarmee je eenvoudig een icoon kunt kiezen uit een .woff of .ttf font bestand. Je kunt eenvoudig ionicons of font awesome icons gebruiken met onze Icon Picker.

Redirect manager

Plugin waarmee je snel en eenvoudig 301 en 302 redirects op je website kunt instellen. De plugin heeft een duidelijke user interface en kan worden gebruikt zonder technische kennis

Location picker

Een plugin die goed gewaardeerd wordt door websitebeheerders is onze 'Location Picker'. Het bevat een locatieveld voor Craft waarin je als gebruiker één of meerdere locaties op Google Maps kunt selecteren.

Handig voor de ontwikkelaar


Soms vraagt een gebruiker of websitebeheerder om een functionaliteit die nog niet bestaat in het Craft CMS. Wanneer hier nog geen goede plugin voor bestaat, ontwikkelen we deze dus zelf. We installeren de applicatie voor de opdrachtgevers, maar delen het ook op platforms als Github en StraightupCraft, zodat andere ontwikkelaars binnen de Craft community er hun voordeel mee kunnen doen. Op deze manier is onze plugin 'Redirect Manager' al meer dan 6.000 keer gedownload.

craft_plugin_icon_picker
De Craft plugin 'icon picker', ontwikkeld door Dolphiq

Formulieren

Onze Forms Plugin maakt het eenvoudig om formulieren te creëren. Voor de techneuten onder ons: we gebruiken de features van het Yii 2 Framework en implementeren deze in de Twig templates.

Sitemap

Met deze Craft 3.0 plugin kun je eenvoudig een xml sitemap genereren. Deze sitemap helpt zoekmachines als Google om je website sneller te 'crawlen' en te indexeren, zodat je beter gevonden wordt.

Title Entries

Met het Title Entries Field krijgt de de gebruiker de mogelijkheid om handmatig een paginatitel aan te passen. Deze krijgt dan niet automatisch de titel van de gerelateerde pagina.