Onze Scrum teams

Een Scrum Team is zelfsturend, multidisciplinair en kent een aantal vaste rollen. Scrum werkt als je de oplossing niet alleen vóór maar ook mét de gebruikers ontwikkelt. Als opdrachtgever heb je daarom een actieve rol binnen het team en hiermee veel invloed op het eindresultaat. Scrummen doe je samen!

Developers

In het Scrum Team zitten developers met verschillende expertises. Zij zorgen er voor dat er aan het einde van de Sprint een werkend software product staat.

Product Owner

De Product Owner vertegenwoordigt het klantbelang binnen het team. Hij/Zij is verantwoordelijk voor een heldere omschrijving en prioritering van het uit te voeren werk.

Scrum Master

De Scrum Master zorgt ervoor dat Scrum op de juiste manier wordt uitgevoerd. Hij of zij coacht het team om steeds efficiënter en beter samen te werken.

Starten met Scrummen


We kunnen ons best voorstellen dat je niet dagelijks software laat ontwikkelen. Het is dan ook helemaal niet erg als je nog niet eerder met Scrum hebt gewerkt. Toch speel je als opdrachtgever een cruciale rol tijdens de ontwikkeling.

Voorafgaand aan de sprint bespreken we wat voor jou belangrijk is, zodat dit boven aan de prioriteitenlijst terecht komt en het werk voor de developers kan worden voorbereid. Het team zorgt er vervolgens voor dat de wens compleet duidelijk wordt. Als opdrachtgever ben je bij deze sessie aanwezig, zodat je context kunt geven en vragen kunt beantwoorden. Ready to Sprint? Ook tijdens de Sprint blijf je nauw betrokken door mee te denken en feedback te geven op wat we ontwikkelen!