Voordelen van een database op maat

Als organisatie krijg je grote hoeveelheden data te verwerken. Gelukkig ligt al deze informatie allang niet meer opgeslagen in mappen in een stoffige archiefkast. Met een inzichtelijke, toegankelijke database behoud je het overzicht...


Auteur: Johan Zandstra
Gepubliceerd: 15 augustus, 2019

Database toepassingen


Of bezoekers nu een formulier kunnen invullen op je website, een e-mail adres achterlaten om zich in te schrijven voor een nieuwsbrief, of inloggen in hun eigen online omgeving... Als organisatie krijg je er data van binnen. Je kunt deze data natuurlijk opbergen in een archiefkast, of opslaan in Excel-sheets. In veel gevallen is het ontwikkelen van een database op maat een betere investering! Dolphiq helpt je graag met het automatiseren van jouw bedrijfsprocessen. We zetten de voordelen van een maatwerk database op een rij.

1) Koppeling met andere systemen

Vóórdat we beginnen met het ontwikkelen van een database oplossing, kijken we eerst welke systemen er reeds in je organisatie aanwezig zijn. De te ontwikkelen database moet natuurlijk wel goed kunnen samenwerken met de systemen die je al gebruikt. Waar nodig maken we een koppeling met deze systemen en zorgen we er voor dat we een werkbare oplossing kunnen ontwikkelen.

2) Database ontwerp op maat

Het ontwerpen van een database is een vak op zich. Om de gegevens op de juiste manier te kunnen opslaan, is het belangrijk dat er een goede structuur wordt neergezet. Bij het ontwikkelen van een database op maat bepaal je zelf hoe de database wordt ingericht en welke tabellen er worden aangemaakt. Doordat we zelf de database opzetten, word je niet beperkt door de mogelijkheden die een standaard oplossing biedt. We zetten de structuur zó neer dat de database effectief toegepast kan worden.

3) Inzichtelijke data

Doordat we de data op de juiste manier opslaan, kúnnen we ook echt wat met deze informatie. Voor de eindgebruiker kan een grafische user interface (GUI) worden ontwikkeld, waarmee hij/zij op elk moment de gewenste informatie kan inzien. Zo kan iedereen over de data beschikken die hij/zij nodig heeft om beslissingen te kunnen nemen. Wanneer data versleuteld moeten worden opgeslagen, is encryptie van de data mogelijk.

4) Doorontwikkeling van de database

De omgeving waar je als organisatie in acteert, verandert voortdurend. Als organisatie wil je natuurlijk inspelen op de veranderende omstandigheden en is het soms noodzakelijk om bedrijfsprocessen aan te passen. Dit kan gevolgen hebben voor de manier waarop informatie wordt opgeslagen. Door de database flexibel op te zetten, is het mogelijk om ook op een later moment nog aanpassingen door te voeren. Zo kom je nooit met een verouderd systeem zitten, maar kun je jouw systeem voortdurend doorontwikkelen.

5) Custom-made database

Het grootste voordeel van een custom-made database is dat deze precies zó wordt ingericht zoals dat voor jouw bedrijf goed werkt. Je kiest zelf welke bestandstypen worden ondersteund, hoe dit vertaald wordt naar de database, wanneer je welke melding wilt krijgen, hoe vaak er back-ups worden gemaakt, etc. Op deze manier worden verschillende systemen met elkaar gekoppeld en bedrijfsprocessen geautomatiseerd.

Onze visie op database ontwikkeling


Wij vinden het belangrijk dat de database oplossing perfect aansluit op de wensen van de organisatie en de systemen die al binnen de organisatie aanwezig zijn. Wij kiezen er dan ook voor om niet met standaard oplossingen te werken, maar een database op maat te ontwikkelen. Zo maken we niet alleen de opslag en analyse van data eenvoudig, we zorgen er ook voor dat de data op een gebruiksvriendelijke manier inzichtelijk zijn voor de eindgebruiker. Middels een GUI (Grafische User Interface) heb je als gebruiker altijd en overal een overzichtelijk inzicht in je data.

Stoffige archiefkast of digitale database?

Het grootste voordeel van een maatwerk database is dat deze precies kan worden ingericht zoals jij wilt. Of je nu als opleider het aanbod op je website actueel wilt houden, of als ondernemer direct en automatisch een offerte op maat wilt leveren. Dolphiq helpt je graag met het inrichten van jouw organisatie en het automatiseren van jouw bedrijfsprocessen.

Nog meer interessante blogs


Software_maintenance

Het Life Cycle Management van software

25 feb. 2022 door Alan Linnenbank

De ontwikkeling van software op maat is een investering waar je jarenlang plezier van hebt! Tenminste, als je er op een verantwoorden manier mee omgaat. In dit blog nemen we je mee in de levensloop van jouw applicatie, van aanschaf tot vervanging.

7c35b2b527378ca876e73ee84a4d454b

Online platform ontwikkelen

14 okt. 2021 door Allard Rothengatter

Online platforms zijn in opkomst! Het ontwikkelen van een online platform of portaal is voor veel organisaties een cruciaal onderdeel van het business model. Online platforms kunnen voor allerlei doelen worden ingezet en faciliteren het contact tussen mensen en/of bedrijven.