ISO 27001 gecertificeerd

Dolphiq is officieel ISO 27001 gecertificeerd! ISO 27001 is de standaard voor informatiebeveiliging. De norm beschrijft de beveiligingsmaatregelen die je als organisatie zou moeten hanteren om veilig en zorgvuldig om te gaan met informatie.


Auteur: Caroline de Haan-Zandstra
Gepubliceerd: 17 maart, 2021

Safety first!


Volgens de ISO-norm dien je gepaste veiligheidsmaatregelen te nemen voor de beveiliging van informatie. Dit heeft betrekking op o.a. de inrichting van onze bedrijfsprocessen, beveiliging van de webapplicaties die we maken, toegangsrechten, maar ook de veiligheid van ons kantoorpand en de soft- en hardware die we gebruiken. Als organisatie kom je in aanmerking voor het ISO 27001 certificaat wanneer de informatiebeveiliging in orde is. En dat is dus zo!

Je kunt er vanuit gaan dat we bij Dolphiq verantwoord en veilig met jouw gegevens omgaan. Jaarlijks vindt er een audit plaats waarin er op wordt toegezien dat we nog aan de richtlijnen voldoen.

Wat betekent dit in de praktijk?

In de praktijk zal je als opdrachtgever of relatie van Dolphiq niet veel merken van de ISO-certificering. Buiten het feit dat we hier erg trots op zijn - en dat ook uitdragen - zal je hier slechts beperkt mee te maken krijgen. Achter de schermen zijn we hier wel actief mee bezig. Zo slaan we bepaalde informatie versleuteld op in de database, zorgen we dat onze applicaties aan hoge veiligheidseisen voldoen en versturen we gevoelige informatie (wachtwoorden, persoonsgegevens) niet zomaar per mail. Daarnaast zal je ons niet op een openbaar WiFi-netwerk aantreffen en mag je van ons verwachten dat wij je pro-actief adviseren over veiligheid en het up to date houden van je applicaties.

Het ISO 27001 certificaat van Dolphiq
Het ISO 27001 certificaat van Dolphiq

Vragen over onze ISO-certificering?

Heb je vragen over de ISO 27001 certificering en wat het betekent om met een ISO-gecertificeerde digital agency samen te werken? Laat het ons dan weten. We zijn hier trots op en vertellen je er graag meer over!

Nog meer interessante blogs


Shutterstock 299847323

HTTPS is de standaard!

2 mrt. 2017 door Alan Linnenbank

Een meerderheid van de Nederlanders maakt zich zorgen over zijn online veiligheid (bron: CBS). Wat kun je als organisatie doen om je website te beveiligen en het vertrouwen van de bezoeker te winnen?

Software_maintenance

Het Life Cycle Management van software

25 feb. 2022 door Alan Linnenbank

De ontwikkeling van software op maat is een investering waar je jarenlang plezier van hebt! Tenminste, als je er op een verantwoorden manier mee omgaat. In dit blog nemen we je mee in de levensloop van jouw applicatie, van aanschaf tot vervanging.

Quality control

Test workshop bij Dolphiq

30 jul. 2021 door Milas Hietkamp

We streven ernaar om webapplicaties en software van hoge kwaliteit te leveren. Het testen van onze applicaties is daarom een belangrijk onderdeel van het ontwikkeltraject. Om dit blijvend onder de aandacht te brengen en onszelf te blijven ontwikkelen, heeft het team deelgenomen aan een test workshop.