HTTPS is de standaard!

Een meerderheid van de Nederlanders maakt zich zorgen over zijn online veiligheid (bron: CBS). Wat kun je als organisatie doen om je website te beveiligen en het vertrouwen van de bezoeker te winnen?


Auteur: Alan Linnenbank
Gepubliceerd: 2 maart, 2017

Veiligheid en internet


Met enige regelmaat hoor je in het nieuws dat er online klantgegevens, bitcoins of zelfs geld is gestolen. Berichten over cyberaanvallen, hackers en phishing software zijn aan de orde van de dag. Dat is ook niet zo vreemd in een tijd waarin het bestellen van een DDoS-aanval net zo makkelijk is als online winkelen.

Beveilig je webapplicatie met een SSL-certificaat

Als organisatie kun je actie ondernemen om je website te beveiligen. Door je website met een SSL-certificaat te beveiligen, is al het dataverkeer tussen de bezoeker en de webserver versleuteld en niet in te zien door derden. Bovendien wordt http:// in de adresbalk vervangen door https:// (HyperText Transfer Protocol Secure) en een groen slotje, waardoor de website een vertrouwde indruk maakt op de bezoeker. Website bezoekers kunnen hier veilig hun persoonsgegevens achterlaten.

Moet ik voor mijn website een SSL-certificaat aanvragen?

Voor websites waar bezoekers persoonsgegevens achterlaten (inloggen, betalingsgegevens, transacties, etc.) is een SSL-certificaat absoluut een must. Voor websites waar bezoekers geen persoonsgegevens achterlaten, adviseren we ook om een SSL-certificaat te installeren. Een https-verbinding wekt niet alleen een vertrouwde indruk; Google beloont veilige websites ook met een hogere positie in de zoekresultaten.

Meer informatie?

Voor meer informatie over SSL-certificaten raden we je aan om dit artikel op Frankwatching te lezen. In het artikel wordt op een begrijpelijke manier uitgelegd wat een SSL-certificaat inhoudt en waarom internet browsers hun gebruikers gaan waarschuwen voor websites zónder SSL-certificaat.

Nog meer interessante blogs


Typing on keyboard

ChatGPT-4: Wat we weten en wat we kunnen verwachten

28 feb. 2023 door Alan Linnenbank

De lancering van het GPT-3 taalmodel van OpenAI in 2020 markeerde een belangrijke mijlpaal in de ontwikkeling van kunstmatige intelligentie. Met zijn indrukwekkende 175 miljard parameters toonde GPT-3 ongekende mogelijkheden op het gebied van natuurlijke taalverwerking en tekstgeneratie. Maar wat komt hierna? Zal OpenAI doorgaan met het verleggen van de grenzen van AI taalmodellen met ChatGPT-4, en zo ja, wat kunnen we verwachten?

Quality control

Test workshop bij Dolphiq

30 jul. 2021 door Milas Hietkamp

We streven ernaar om webapplicaties en software van hoge kwaliteit te leveren. Het testen van onze applicaties is daarom een belangrijk onderdeel van het ontwikkeltraject. Om dit blijvend onder de aandacht te brengen en onszelf te blijven ontwikkelen, heeft het team deelgenomen aan een test workshop.

Poster on an old bricks wall near a stairway mockup a14415

ISO 27001 gecertificeerd

17 mrt. 2021 door Caroline de Haan-Zandstra

Dolphiq is officieel ISO 27001 gecertificeerd! ISO 27001 is de standaard voor informatiebeveiliging. De norm beschrijft de beveiligingsmaatregelen die je als organisatie zou moeten hanteren om veilig en zorgvuldig om te gaan met informatie.