Techniek

We geven toe dat je een klein beetje een 'geek' zijn om deze pagina te lezen. Of in ieder geval bovengemiddeld geïnteresseerd in de technische kant van onze applicaties. In dit artikel gaan we namelijk dieper in op onze tech stack, de tools en technieken die we inzetten voor de ontwikkeling van onze applicaties. Want het begint allemaal met goed gereedschap...

Het fundament


Er zijn diverse programmeer- en scripttalen waarin developers hun code kunnen schrijven. Bij Dolphiq hebben we gekozen voor een vaste set basistechnieken en -frameworks om mee te werken. Deze zijn niet alleen het meest geschikt om webapplicaties op maat te ontwikkelen, maar ze zijn ook geselecteerd op de hoeveelheid developers die de techniek beheersen. We vinden het namelijk belangrijk dat we veilige en schaalbare technieken gebruiken die breed ondersteund worden.

HTML / PHP

HyperText Markup Language 5 is de nieuwste versie van de opmaaktaal HTML voor webpagina's. PHP is de scripttaal waarmee we pagina's dynamisch maken en gegevens verwerken.

Tailwind / CSS

Tailwind CSS is een utility-first framework waarmee je snel interfaces kunt ontwikkelen. Het maakt het eenvoudig om componenten te maken en HTML en CSS combineren door gebruik te maken van utility-classes.

MySQL

MySQL is een open source systeem waarmee je relationele databases kunt bouwen. In een database worden allerlei data in tabellen opgeslagen, zoals bestanden, teksten en afbeeldingen.

Frameworks


Naast onze basis set aan tools, zijn er ook een aantal frameworks die we veelvuldig inzetten om applicaties te ontwikkelen. Door de inzet van deze technieken hoeven we niet iedere keer zelf het wiel opnieuw uit te vinden en kunnen we snel en efficiënt ontwikkelen. Ook hierbij is een brede support basis een voorwaarde, zodat het niet waarschijnlijk is dat één van de bouwstenen van jouw applicatie wegvalt en de continuïteit van de applicatie geborgd is

Qore.Works

Qore.works is onze standaard voor maatwerk die we met de kennis en ervaring van meer dan 20 jaar online development hebben ontwikkeld om op een efficiënte manier digitale oplossingen te ontwikkelen en te beheren.

Laravel

Laravel is het PHP Framework dat de basis vormt voor onze applicaties. Het is een goed gedocumenteerd open source framework dat bestaat uit eenvoudige, begrijpelijke code om effectief mee te ontwikkelen.

Craft CMS

Craft CMS is een flexibel en gebruiksvriendelijk Content Management Systeem. Het CMS is in te richten naar de wens van de content beheerder en is zeer geschikt voor maatwerk webapplicaties

En verder?

Oké, genoeg technische termen voor nu... Er zijn natuurlijk ook andere factoren die er voor zorgen dat we elke dag de mooiste applicaties kunnen ontwikkelen. We zetten een aantal onmisbare ingrediënten op een rij:

Koffie

Koffie is een warme drank die o.a. het oppeppende middel cafeïne bevat

Humor

Een gezonde dosis flauwe humor mag natuurlijk niet ontbreken op de werkvloer

Tafelvoetbal

Vrijwel elke dag wordt er rond lunchtijd een potje tafelvoetbal gespeeld

Fun

Ontwikkelen is niet alleen ons dagelijkse werk, het is ook onze passie!

Innovatie

Stay educated... We zijn altijd op zoek naar nieuwe innovatieve technieken