Online portaal ontwikkelen

De ontwikkeling van een online portaal kan een essentieel onderdeel zijn van je organisatie. Met een online portaal kun je interactie met de klant faciliteren, medewerkers een online omgeving bieden of een User Interface ontwikkelen waar je zelf allerlei informatie in één oogopslag kunt zien. Je kunt een portaal naar wens inrichten en aan bestaande systemen kunt koppelen.

User Interface

Een online portaal biedt vaak een User Interface (UI) , waar de gebruiker bepaalde acties kan verrichten. Dit kan variëren tussen het bekijken van een orderstatus tot het bestellen van een product. In een gebruiksvriendelijke UI kun je de gewenste informatie tonen, zodat de eindgebruiker in één oogopslag ziet wat hij/zij nodig heeft. Aan de 'achterkant' bevindt zich vaak een backoffice waarin gegevens worden verwerkt.

Maatwerk

Om er voor te zorgen dat de juiste informatie getoond wordt, kun je systemen met elkaar verbinden. Zo kun je orderinformatie ophalen middels een API, het actuele aanbod van opleidingen tonen of het systeem synchroniseren met informatie op een website. Een online portaal op maat kan zo worden ontwikkeld, dat het de kern vormt van jouw IT-structuur en verbonden is met de andere systemen die je gebruikt.

"Een online portaal is nooit 'af'. Wanneer een systeem eenmaal gebruikt wordt en zijn waarde heeft bewezen, ontstaan er weer nieuwe behoeften"

– Rick Klumper, business developer

Online portaal ontwikkeling

Er is niet één online portaal dat aan de vraag van al onze opdrachtgevers voldoet. Elke organisatie krijgt te maken met andere uitdagingen en zelfs vanuit verschillende functies kunnen de behoeften totaal verschillen. Samen met onze opdrachtgevers ontwikkelen we een online portaal op maat, zodat met al deze belangen rekening wordt gehouden.

Flexibel en schaalbaar

De mogelijkheden bij de ontwikkeling van een online portaal zijn eindeloos. Vaak zien we dat wanneer een systeem eenmaal gebruikt wordt en zijn meerwaarde heeft bewezen, dat er weer nieuwe behoeften ontstaan. Daarom zetten we onze systemen schaalbaar op, wat betekent dat we vanaf het begin al rekening houden met eventuele uitbreidingen. Hierdoor is het makkelijker om het online portaal in een later stadium bijvoorbeeld te koppelen met een ander systeem.

Minimum Viable Product (MVP)

In de meeste gevallen wordt er eerst een MVP ontwikkeld, een Minimum Viable Product. We stellen onze opdrachtgevers de vraag wat er in een eerste versie van het product moet zitten, waarmee het systeem ingezet kan gaan worden. Gaandeweg blijft het systeem zich doorontwikkelen, waarbij je kunt denken aan optimalisatie, uitbreiding met nieuwe functionaliteiten of het tot stand brengen van een (API-)koppeling met een andere applicatie.

Beveiliging van het portaal

Als ISO 27001 gecertificeerde organisatie speelt de beveiliging van onze webapplicaties en online portalen een belangrijke rol. Per uitdaging brengen we de risico's in kaart en nemen we passende maatregelen. Hierbij kun je denken aan verschillende rechten niveaus van de gebruikers of de toegankelijkheid van het portaal. Zo kunnen we er, in overleg met onze opdrachtgever, voor kiezen om een online portaal alleen bereikbaar te maken middels een VPN -verbinding (Virtual Private Network), vanaf bepaalde IP-adressen of middels 2-step-authentication.

Waar we trots op zijn...

We kunnen natuurlijk wel vertellen wat we maken, maar we laten het je liever zien met een aantal voorbeelden uit de praktijk:

Bose Aviation

In opdracht van Bose is een website ontwikkeld voor piloten en officiële dealers/resellers van Bose.

Flying Holiday Homes

DQ heeft het online platform Flying Holiday Homes ontwikkeld. Een responsive platform, volledig op maat

ME+U

In samenwerking met Me+U hebben we een online tool ontwikkeld en een backoffice om de tool te kunnen beheren

Offertes automatiseren

We hebben het offertetraject geautomatiseerd, waarmee een flinke tijdsbesparing is gerealiseerd

Vragen of opmerkingen?

Neem contact met ons op, we helpen je graag...
Loading page...