Craft CMS Plugins

Craft CMS bestaat nog niet zo lang en het aanbod van bruikbare Craft CMS plugins is dus nog beperkt. Omdat we fan zijn Craft als Content Management Systeem (CMS) en we het ontwikkelen met Craft makkelijker willen maken, hebben we een aantal plugins ontwikkeld die je kunt gebruiken om nieuwe functionaliteiten toe te voegen aan een website. Het overzicht van onze Craft plugins:

Icon picker

Craft 3.0 plugin die een nieuw veld-type creëert, waarmee je eenvoudig een icoon kunt kiezen uit een .woff of .ttf font bestand. Je kunt eenvoudig ionicons of font awesome icons gebruiken met onze Icon Picker.

Sitemap

Craft 3.0 plugin waarmee je eenvoudig een xml sitemap kunt genereren voor zoekmachines als Google. De sitemap helpt de zoekmachine om je website te crawlen en te indexeren.

301-Redirect

Craft 3.0 plugin waarmee je snel en eenvoudig 301 en 302 redirects op je website kunt instellen. De plugin heeft een duidelijke user interface en kan worden gebruikt door zowel admins als niet-admin gebruikers.

"Met de ontwikkelde plugins willen we bijdragen aan het succes van Craft CMS en het anderen makkelijker maken om te ontwikkelen"

– Johan Zandstra. Technical @ DQ

Form plugin

De formulieren plugin voor Craft 3 maakt het eenvoudig om custom formulieren te creëren met de features van het Yii 2 Framework en te implementeren in twig templates.

Location picker

Deze plugin bevat een locatie veld voor Craft waar je als gebruiker gemakkelijk één of meerdere locaties op Google Maps kunt selecteren.

Title entries field

Nieuw veldtype dat werkt als een Entries veld, maar waarbij de gebruiker de gelegenheid heeft om de titel handmatig aan te passen. Deze krijgt dan niet automatisch de titel van de gerelateerde pagina.
Onze eigen Craft Plugin, de Iconpicker

Waarom we Craft plugins ontwikkelen...

Waar je als Wordpress gebruiker tienduizenden plugins (van wisselende kwaliteit) tot je beschikking hebt, staat de ontwikkeling van plugins voor Craft 3 nog in de kinderschoenen. Om toch het maximale uit Craft te kunnen halen, hebben we verschillende plugins ontwikkeld. 

Soms lopen we tegen een probleem aan of missen we een functionaliteit. Wanneer hier nog geen bruikbare plugin voor bestaat, ontwikkelen we deze zelf zodat we toch over de functionaliteit kunnen beschikken. Vervolgens delen we onze plugins via de platforms Github en StraightupCraft. Zo kunnen andere developers er hun voordeel mee doen en dragen we bij aan de ontwikkeling van Craft CMS! 

Meer informatie?

Heb je een vraag over onze Craft plugins? Stel hem via onderstaand contactformulier...
Loading page...