Alzheimer Assistent

De Alzheimer Assistent is een app van Alzheimer Nederland die hulp biedt aan mantelzorgers die iemand met dementie verzorgen

Alzheimer Assistent

De Alzheimer Assistent is een interactief informatiemiddel voor mantelzorgers. Deze app assissteert mensen bij de dagelijkse zorg voor mensen met dementie en is altijd op elk device beschikbaar. Met Alzheimer Assistent kunnen mensen ervaringen en tips uitwisselen, hun verhalen delen en informatie inwinnen bij experts.
 • Idee

  De app Alzheimer Assistent is een interactief communicatiemiddel voor mantelzorgers. Het is een praktisch hulpmiddel dat morele steun en advies biedt voor mensen die de zorg hebben voor iemand met dementie. Alzheimer Assistent is beschikbaar op desktop, smarpthone en tablet.
 • Aanpak

  Na verschillende brainstormsessies is het ontwerpvoorstel uitgewerkt naar een webontwerp, welke is doorgezet naar de app. De Alzheimer Assistent is in meerdere fasen ontwikkeld en is van tablet-app doorgegroeid naar een full responsive systeem. De data in de app worden d.m.v. een slimme AngularJS-koppeling direct uit het CMS ingeladen, waardoor de inhoud zowel op de website als de iOS + Androids apps centraal te beheren is.
 • Resultaat

  De app is inmiddels meer dan 10.000 keer gedownload en is voor dagelijks voor veel mantelzorgers een handig hulpmiddel. Alzheimer Assistent is altijd en overal beschikbaar en door Zilveren Kruis uitgeroepen tot 'Beste App voor mantelzorgers'.

Impressies

 • Startscherm

 • Menu

 • Tips en adviezen

App voor steun en advies

De Alzheimer Assistent is een praktisch hulpmiddel
“De Alzheimer Assistent scoorde vorig jaar onder mantelzorg-apps het beste op de onderdelen gebruiksgemak, stabiliteit, duidelijkheid, nuttige informatie, voldoet aan verwachtingen en vormgeving, vond een groep mantelzorgers. Daar zijn we trots op, en Dolphiq mag dat al helemaal zijn!” – Josine van der Poel, Alzheimer Nederland

Wie maakt het mogelijk?

Wat maakt het mogelijk?

Voor diegenen die echt opletten: inderdaad, alles bij elkaar opgeteld is 110%.
Dat is hoe wij ons inzetten voor onze cliënten!
Loading page...