Waarom je website responsive moet zijn...

Jaren geleden hadden mensen alleen toegang tot het internet via hun computer. Nu heeft vrijwel iedereen een tablet en/of smartphone met toegang tot internet. Toch zijn veel websites niet geschikt voor mobiele apparaten. De oplossing? Een responsive website!

Wat is een responsive website?

Een responsive website is een website die zich automatisch aanpast aan elke schermgrootte, zodat bezoekers op zowel desktop als mobiele apparaten een optimale gebruikerservaring wordt geboden. Zo zorgt responsive webdesign er bijvoorbeeld voor dat bezoekers op mobiele apparaten niet horizontaal hoeven te scrollen en dat tekst ook op kleine schermen goed leesbaar is.

Waarom je niet zonder een responsive website kan

Het aantal mensen dat een website bezoekt met een tablet of smartphone neemt toe. Deze mensen hebben vaak allemaal een ander apparaat met een andere schermresolutie. Waar de één een iPad (2048x1536 pixels) heeft, gebruikt de ander een Microsoft tablet (1920x1080) en waar de één een Nokia Lumia (1280x768) heeft, gebruikt de ander een iPhone (1334x750).

"Een responsive website past zich automatisch aan en is geschikt voor elke schermgrootte. Hierdoor krijgt iedere gebruiker de meest optimale beleving."

– Allard Rothengatter

100 verschillende apparaten per maand!

In Google Analytics kun je nagaan welke apparaten er zijn gebruikt om jouw website te bezoeken (Doelgroep > Mobiel > Apparaten). De ervaring leert dat een website met 1000 mobiele bezoekers per maand, door ongeveer 100-150 verschillende(!) mobiele apparaten wordt bezocht.

Jouw website responsive? 

Wil je ook een website die geoptimaliseerd is voor alle schermgrootten? Websites die door Dolphiq responsive worden gemaakt, worden door Google als 'mobile-friendly' beoordeeld, waardoor ze hoger scoren in de zoekresultaten. Vraag een gratis offerte aan!

Vragen over jouw responsive website?

Stuur ons een bericht en kijk hoe responsive wij zijn...
Loading page...