Thuiswerken in corona-tijden...

De wereld is in de ban van het coronavirus en dat merken wij ook als team. Gelukkig heeft het virus niet tot nauwelijks impact op onze werkzaamheden. In dit artikel nemen we je mee in de dagelijkse gang van zaken bij Dolphiq in deze vreemde tijd.

Het werk gaat door...

Als software ontwikkelaars zijn we in de gelukkige omstandigheid dat we thuis kunnen werken. Waar andere beroepsgroepen gebonden zijn aan hun werkplek, kunnen wij ons werk ook vanuit huis doen. We volgen uiteraard de richtlijnen van de autoriteiten en werken voorlopig thuis.

Ons kantoor is dan misschien slechts beperkt bezet, het werk kan gelukkig wel gewoon doorgaan! Hierdoor wordt de planning nauwelijks beïnvloed. We doen ons uiterste best om lopende projecten zo min mogelijk vertraging te laten oplopen en ook de projecten die nog in de pijplijn zitten, kunnen gewoon doorgang vinden.

Dagelijkse werkzaamheden

Ondank alle inspanning om de 'normale' gang van zaken zoveel mogelijk door te laten, heeft de huidige situatie wel invloed op de dagelijkse werkzaamheden. Zo zijn er collega's die thuis de zorg voor de kinderen op zich moeten nemen en zien we onze klanten / product owners via een videoconferentie in plaats van fysiek. Hetzelfde geldt voor de collega's in Colombo, Sri Lanka.

We starten de dag met de dagelijkse stand-up, zoals we dat altijd doen, en ook andere meetings kunnen gewoon doorgang vinden met behulp van de beschikbare communicatiemiddelen. Op deze manier zorgen we ervoor dat iedereen gewoon zijn/haar werk kan blijven doen.

Natuurlijk missen we het contact met klanten, de slechte grapjes van sommige collega's, het praatje bij het koffiezetapparaat, de tafelvoetbalskills van de net-niet-professionele tafelvoetballers onder ons, de iets te harde 'Moooorniiiiiing' van de scrum master en de andere zaken die onze werkdagen leuk maken... maar de tijd dat we elkaar weer 'in het echt' kunnen zien komt vanzelf weer.

"Natuurlijk missen we het contact met onze klanten, de slechte grappen van collega's, het praatje bij het koffiezetapparaat, maar die tijd komt vanzelf weer"

Hoe ziet de komende tijd eruit?

Helaas weet niemand hoe de situatie rondom het coronavirus zich gaat ontwikkelen. Vanuit Dolphiq zullen we de richtlijnen van het RIVM waar mogelijk volgen en zolang als nodig is thuiswerken. Wij gaan in ieder geval ons uiterste best doen om de impact minimaal te houden, lekker door te werken en het allerbelangrijkste... om gezond te blijven!

Heb je vragen over ons werk, dan vragen we je contact op te nemen via onze contact-pagina. Voor informatie over het Coronavirus, verwijzen we je naar de website van het RIVM.

Enkele thuiswerkplekken van onze collega's

Vragen of opmerkingen?

Neem contact met ons op, we helpen je graag...
Loading page...