Software ontwikkelen met scrum

Als digital agency zijn we gespecialiseerd in het ontwikkelen van weboplossingen voor complexe problemen. Vaak zijn deze vraagstukken niet alleen uitdagend qua techniek, maar is het ook een uitdaging om het project in goede banen te leiden. Met scrum hebben we hier een effectieve manier voor gevonden...

Wat is scrum?

Scrum is een software ontwikkel methode waarbij multidisciplinaire teams in korte sprints werken aan de oplevering van software producten. Er is een duidelijke rolverdeling en ook de klant is in de rol van product owner nauw betrokken bij het project. Het team is zelf verantwoordelijk voor het resultaat, de planning en de verdeling van het werk. De scrum methode kenmerkt zich door transparantie en flexibiliteit en is een bewezen effectieve manier van project management.

"Bij grote, technisch uitdagende projecten is scrum voor ons de meest effectieve software ontwikkel methode."

– Milas Hietkamp, Technical

Scrum bij DQ

Nadat we een aantal positieve verhalen hadden gehoord over scrum, zijn we ons in deze werkwijze gaan verdiepen. Al snel raakten we overtuigd van de meerwaarde ervan en hebben we ons de methodiek eigen gemaakt. Met alleen de kennis over scrum en de wil om het toe te passen, ben je er natuurlijk nog niet... Er moet zich ook nog een geschikt project aandienen. Toen dit het geval was, hebben we de methode voor het eerst in de praktijk gebracht. 

Onze ervaring met scrum

De methodiek werd door zowel onze klant als de developers als zeer positief ervaren. Na deze positieve ervaring hebben we scrum bij meerdere projecten ingezet en zijn we er steeds meer van overtuigd geraakt dat het voor ons de beste manier is om complexe software projecten te benaderen. Mits het project daarvoor geschikt is natuurlijk, want niet elk project komt in aanmerking voor scrum. Eén van de grootste voordelen is dat de klant als product owner actief bij het ontwikkel proces betrokken is, waardoor de kans groot is dat het gewenste eindresultaat bereikt wordt. Klanten ervaren de demo aan het eind van elke sprint als prettig, omdat ze al snel een werkend product kunnen zien.

Planning poker bij aanvang van een sprint

Resultaat van scrum:

Om er voor te zorgen dat je net zo enthousiast wordt over scrum als wij, vertellen we je graag meer over deze methodiek. Onze belangrijkste bevindingen:

  • Kwaliteit: De kwaliteit van het eindproduct is hoog en door de grote betrokkenheid van de klant bij het ontwikkelproces weten we zeker dat we maken wat de klant wilt.
  • Efficiëntie: Minder overhead door zelfsturende teams en efficiënt projectmanagement.
  • Dynamiek: Het proces is dynamisch waardoor continu op de veranderende omstandigheden kan worden ingespeeld. Er is veel ruimte voor nieuwe input tijdens het ontwikkel proces;
  • Communicatie: Door de korte communicatielijnen is de product owner altijd up-to-date;
  • Plezier: En last but not least... Scrummen is leuk! Van het pokeren tot de dagelijkse stand-up. En van het afstrepen van user stories tot de interactie met de klant.

"Scrum helpt ons om de doorlooptijd van projecten aanzienlijk te verkorten. Bovendien kunnen we elke twee weken een werkend prototype aan de stakeholders presenteren. Dit zorgt dat mensen enthousiast en betrokken zijn. " 

– Winston van Duijn, Product Owner Lindenhaeghe

Ontwikkelen met scrum? 

Zoek je een webbouwer in Midden-Nederland die met scrum de meest uiteenlopende projecten realiseert, dan helpen we je graag verder. We vertellen je alles over scrum en hoe het ons helpt om bijvoorbeeld een complexe webapplicatie, CRM-systeem of E-Learning omgeving te ontwikkelen. Meer weten over scrum? Bekijk dan de voorbeelden uit de praktijk of kom een keer langs! Wij zijn gevestigd in de regio Utrecht (Bilthoven), maar werken voor klanten in heel Nederland. 

Voorbeelden uit de praktijk

We kunnen natuurlijk wel vertellen wat we maken, maar we laten het je liever zien met een aantal voorbeelden uit de praktijk:

Voorbeelden uit de praktijk

We kunnen natuurlijk wel vertellen wat we maken, maar we laten het je liever zien met een aantal voorbeelden
Loading page...