Optimaliseer je afbeeldingen voor SEO!

Regelmatig krijgen wij de vraag hoe je er voor kunt zorgen dat een pagina beter vindbaar wordt in de zoekmachine. Veel mensen denken bij SEO gelijk aan tekstuele aanpassingen. Logisch, maar vergeet ook zeker het optimaliseren van je afbeeldingen niet...

Gebruik afbeeldingen op je website!

Een website met alleen maar tekst is voor de bezoeker niet prettig om te lezen. We adviseren je daarom om naast tekst ook voldoende afbeeldingen te plaatsen op je website. Afbeeldingen maken je website niet alleen aantrekkelijker, ze zijn ook nog eens goed voor de vindbaarheid van je website.

Betere vindbaarheid

Het optimaliseren van afbeeldingen voor SEO maakt je visuele content niet alleen vindbaar in Google Afbeeldingen, maar zorgt er ook voor dat de pagina als geheel beter gevonden wordt door de zoekmachine. Het toevoegen van bijvoorbeeld een foto of illustratie aan een pagina kan dus helpen om een pagina beter te laten scoren in de zoekmachine. 

Zo optimaliseer je je afbeeldingen...

Dat het toevoegen een afbeelding een verrijking is voor je website, is inmiddels wel duidelijk. Maar, hoe ziet het optimaliseren van een afbeelding er in de praktijk uit? We geven je 5 tips:

  • Benut de alt-tags door in het kort te omschrijven wat er op de afbeelding te zien is
  • Houd bestanden zo klein mogelijk zodat de pagina snel geladen snel geladen wordt
  • Zet een ondertitel bij de foto zodat mensen de pagina snel kunnen scannen
  • Gebruik het juiste bestandsformaat, in veel gevallen zal .jpg voldoen
  • Geef afbeeldingen een relevante bestandsnaam, dus bijv. website_design.jpg in plaats van IMG000345.jpg
Optimaliseer de afbeeldingen op je website

Zelf aan de slag met afbeeldingen

Met bovenstaande tips kun je zelf de afbeeldingen op je website optimaliseren voor SEO. Dus, heb je een pagina die je graag beter wilt laten scoren in de zoekmachine? Voeg een afbeelding toe! Wij zorgen ervoor dat de bestandsgrootte geminimaliseerd wordt en geven je de mogelijkheid om alt-tags toe te voegen.

Heb je een vraag naar aanleiding van dit blog?

Laat het ons weten en we nemen spoedig contact met je op...
Loading page...