Online adverteren: Gesponsorde content

Steeds vaker kom je op internet gesponsorde content tegen. Waar de meeste internetgebruikers inmiddels wel gewend zijn aan de advertenties in hun Facebook-tijdlijn en de Google- advertenties boven de zoekresultaten, is gesponsorde content op andere websites voor veel mensen nog onbekend. 

Wat is gesponsorde content?

Het toonaangevende Amerikaanse online blog Moz omschrijft gesponsorde content als "Adverteren in de vorm van redactionele content die eruit zien alsof het een regulier artikel is". Het gaat om betaalde content van adverteerders die op een website wordt geplaatst tussen de andere content. Wikipedia spreekt van "een advertentie, vermomd als redactioneel artikel." Wel moet de content herkenbaar zijn als advertentie, door er bij te zetten dat het om een advertentie gaat. 


"Adverteren in de vorm van redactionele content die eruit zien alsof het een regulier artikel is"

– Moz.com

Voordelen van gesponsorde content

Onderzoek wijst uit dat banner-advertenties op een website steeds vaker genegeerd worden door de bezoekers. Daardoor zoeken adverteerders naar nieuwe manieren om de aandacht van de bezoeker te trekken. Gesponsorde content (ook wel advertorial, gepromote, uitgelichte of ingezonden artikel genoemd) heeft voordelen voor zowel de adverteerder, website als de lezer:

  • Gesponsorde verslagen hebben een hogere CTR dan andere soorten advertenties;
  • Ze lijken op een 'gewoon' artikel waardoor ze er voor de lezer vertrouwd uitzien;
  • Advertenties kunnen binnen de huidige opmaak van de website worden geplaatst;
  • Adverteerders kunnen profiteren van het bestaande publiek van de website;
  • Lezers hoeven zich niet te storen aan schreeuwerige banners.

Meer informatie over online adverteren?

Online adverteren is voor veel bedrijven een belangrijk onderdeel van de marketing-mix geworden. Eerder schreven we in ons blog al over de mogelijkheden die Google AdWords en Facebook bieden. 

Vragen of opmerkingen?

Neem contact met ons op, we helpen je graag...
Loading page...