Maak kennis met... Kelly

Bij Dolphiq vinden we persoonlijk contact met onze relaties belangrijk. Om er voor te zorgen dat je ons beter leert kennen, stellen onze medewerkers zich aan je voor. In dit blog is het de beurt aan Kelly van der Vlies, scrum master bij Dolphiq.

Waarom Scrum Master? 

Lange tijd wist ik niet wat ik wilde gaan doen 'later als ik groot ben'. Ik heb verschillende functies bekleed bij meerdere bedrijven, maar op de één of andere manier kon ik mijn draai nooit helemaal vinden. Totdat ik in aanraking kwam met agile werken. Ineens wist ik het: ik word scrum master! 

Scrum Master of Project Manager?

Er wordt wel eens gevraagd: waarom dan scrum master? Waarom niet gewoon project management? Er zit een aantal grote verschillen tussen een scrum master en een project manager. Precies deze verschillen zijn voor mij de reden dat ik scrum master wil zijn. Het voornaamste verschil is dat een project manager leiding geeft en aanstuurt op een bepaald eindresultaat. Een scrum master coacht en faciliteert het team in zelforganisatie en zelfsturing. Het team is namelijk samen met de product owner zelf verantwoordelijk voor het eindresultaat maar kan de scrum master inschakelen bij grote obstakels. Mensen in hun kracht zetten, daar word ik blij van. 

Scrum is like your mother-in-law, it points out ALL your faults! 

– Ken Schwaber, (mede-) bedenker van Scrum

Open en eerlijk...

Het mooie is dat tijdens een transitie naar werken volgens de scrum methodiek, alle pijnpunten binnen een organisatie naar boven komen. Vertrouwen? Communicatie? Zelfstandigheid? Noem het maar op, als dat niet in orde is zal dat zeker blijken. Scrum vraagt veel van de organisatie en van de klant en vereist zeker enige oefening. Men moet open en eerlijk (kunnen) zijn naar elkaar. Op die manier leren wij iedere dag weer en worden we steeds beter in wat wij doen. Om daaraan mee te kunnen werken en resultaten te zien ontstaan is toch ontzettend gaaf!

Korte lijntjes met de klant

Dan is er nog de klant. Ik heb klantcontact en verbinding met de klant altijd al één van de belangrijkste onderwerpen gevonden voor een organisatie. In de functie van scrum master kan ik dit mooi combineren met de rest van mijn werkzaamheden. De korte lijntjes met de klant en de nauwe samenwerking tijdens het proces werpt echt zijn vruchten af. 

Werken bij DQ

En daar sta je dan. Met inmiddels enige ervaring achter je, duidelijk voor jezelf dat scrum master het beroep is waar je verder in wilt, 0 ervaring in de IT maar klaar voor een nieuwe uitdaging. Vol goede moed de arbeidsmarkt op en al snel terechtgekomen bij Dolphiq. Midden tussen de developers moet ik toegeven dat ik momenten heb gehad dat ik twijfelde of ik wel de juiste keuze had gemaakt. Maar als je de mannen eenmaal leert kennen, vallen ze best mee. Er wordt samen hard gewerkt maar er is ook veel ruimte voor humor en ontspanning. Tafelvoetbal is de gezamenlijke hobby en ook onze klanten ontkomen niet aan een potje! De verliezer doet 25 push-ups, durf jij de uitdaging aan? 

Fussball

Vragen of opmerkingen?

Wil je Kelly of één van haar collega's wat vragen? Vul het contactformulier in...
Loading page...