HTTPS is de nieuwe standaard!

Een meerderheid van de Nederlanders maakt zich zorgen over zijn online veiligheid (bron: CBS). Wat kun je als organisatie doen om je website te beveiligen en het vertrouwen van de bezoeker te winnen? 

Veiligheid en internet

Regelmatig hoor je in het nieuws dat er online klantgegevens, bitcoins of zelfs geld is gestolen. Berichten over cyberaanvallen, hackers en phishing software zijn aan de orde van de dag. Dat is ook niet zo vreemd in een tijd waarin het bestellen van een DDoS-aanval net zo makkelijk is als online winkelen.

Beveilig je website met een SSL-certificaat

Als organisatie kun je actie ondernemen om je website te beveiligen. Door je website met een SSL-certificaat te beveiligen, is al het dataverkeer tussen de bezoeker en de webserver versleuteld en niet in te zien door derden. Bovendien wordt http:// in de adresbalk vervangen door https:// (HyperText Transfer Protocol Secure) en een groen slotje, waardoor de website een vertrouwde indruk maakt op de bezoeker. Website bezoekers kunnen hier veilig hun persoonsgegevens achterlaten.

Google beloont veilige websites ook met een hogere positie in de zoekresultaten

Moet ik voor mijn website een SSL-certificaat aanvragen? 

Voor websites waar bezoekers persoonsgegevens achterlaten (inloggen, betalingsgegevens, transacties, etc.) is een SSL-certificaat absoluut een must. Voor websites waar bezoekers geen persoonsgegevens achterlaten, adviseren we ook om een SSL-certificaat te installeren. Een https-verbinding wekt niet alleen een vertrouwde indruk; Google beloont veilige websites ook met een hogere positie in de zoekresultaten.

Meer informatie?

Voor meer informatie over SSL-certificaten raden we je aan om dit artikel op Frankwatching te lezen. In het artikel wordt op een begrijpelijke manier uitgelegd wat een SSL-certificaat inhoudt en waarom internet browsers hun gebruikers gaan waarschuwen voor websites zónder SSL-certificaat.

Vragen naar aanleiding van dit blog?

Neem contact met ons op, we bijten niet...
Loading page...