Hoe laat zet je een bericht op social media?

Stel, je hebt een goed blog geschreven, een leuke foto gemaakt, of je wilt je laatste aanbieding delen met de rest van de wereld. Dan zijn social media een uitstekende manier om je bericht onder de aandacht te brengen. Maar, je wilt natuurlijk niet dat je volgers je bericht missen omdat ze toevallig op dat moment niet online zijn. Hoe laat moet je je bericht plaatsen?

Elke platform is verschillend

Het beste tijdstip om te posten op social media verschilt per netwerk. Zo blijken mensen vooral aan het begin van de middag actief te zijn op Twitter en later in de middag 'online' te zijn op Facebook. Google Plus daarentegen, heeft 's ochtends juist weer meer bezoekers.

Ken je doelgroep

Uiteraard is het beste tijdstip om te posten ook afhankelijk van de doelgroep. Een zakelijk blog kun je beter onder werktijd plaatsen, terwijl een product voor schoolkinderen het waarschijnlijk beter doet na schooltijd. Facebook biedt op zijn statistiekenpagina inzicht in de tijdstippen dat mensen online zijn terwijl ook Twitter de statistieken van je tweets bijhoudt. Je doet er goed aan om te kijken wanneer jouw doelgroep online is en uit te vinden welke tijden voor jou het beste werken.

"Mensen zijn pas later in de middag online op Facebook"

Meer informatie?

Eerder schreven we al een blog over Facebook Edgerank, waarin wordt uitgelegd hoe je je berichten op Facebook beter zichtbaar kunt maken. Voor meer informatie over social media, kun je contact met ons opnemen. 

Vragen of opmerkingen?

Neem contact met ons op, we helpen je graag...
Loading page...