Google My Business

Invloed uitoefenen op de manier waarop jouw bedrijf wordt weergegeven in Google is eenvoudig met Google Mijn Bedrijf eenvoudig! Toch komen we nog te vaak organisaties tegen zonder Google Mijn Bedrijf account. Hoog tijd om deze dienst onder de aandacht te brengen...

Wat is Google Mijn Bedrijf?

Google Mijn Bedrijf (voorheen Google My Business) is een gratis service van Google, waarmee je invloed kunt uitoefenen op hoe jouw organisatie wordt weergegeven in Google, Google Maps en Google+. Je kunt er allerlei informatie beheren, van de openingstijden van je bedrijf tot je adres en van je website tot de foto's die worden weergegeven. Met Mijn Bedrijf bepaal je zelf wat mensen in Google over jouw bedrijf te zien krijgen...

Waarom Mijn Bedrijf belangrijk is...

Je staat al bovenaan in Google als mensen jouw bedrijfsnaam googelen, geen reden om Google Mijn Bedrijf aan te maken toch? Wel dus! De gratis dienst neemt steeds meer ruimte in op de resultatenpagina van Google. Steeds vaker wordt Google Mijn Bedrijf naast de reguliere zoekresultaten weergegeven. Op smartphones is het zelfs het eerste wat je ziet als je een bedrijfsnaam googelt. En... meer dan de helft van de zoekopdrachten is anno 2018 afkomstig van mobiele apparaten.

Zo ziet de resultatenpagina van Google eruit als je 'dolphiq' intypt in Google (18-09-2018)

Nieuwe ontwikkelingen

Google blijft Mijn Bedrijf voortdurend doorontwikkelen en er verschijnen dan ook regelmatig nieuwe functionaliteiten. Als eigenaar van een organisatie worden de mogelijkheden met Mijn Bedrijf steeds groter. Zo kun je steeds meer informatie kwijt, kun je de interactie aangaan met bezoekers die een vraag hebben en heb je zelfs de gelegenheid om nieuwsberichten ('posts') te schrijven, waarmee je content direct in de zoekresultaten kunt publiceren. Google Mijn Bedrijf wordt steeds interactiever

5 Voordelen van Google Mijn Bedrijf:

  • Een vermelding in Google Mijn Business is gratis;
  • Je kunt mensen een eerste indruk geven van jouw organisatie;
  • De weergaven van jouw bedrijf op Google Maps kan worden beheerd;
  • Je kunt mensen informeren over de actuele openingstijden van jouw organisatie;
  • Het is mogelijk om direct contact op te nemen vanuit Mijn Bedrijf.

Klik hier om een Google Mijn Bedrijf account aan te maken

Vragen of opmerkingen?

Neem contact met ons op, we helpen je graag...
Loading page...