Google AdWords campagne voor tablets

Google AdWords biedt sinds kort de gelegenheid om campagnes speciaal voor tablets maken. Enkele maanden geleden heeft Google namelijk de bodaanpassing voor tablets geïntroduceerd.

Bodaanpassingen voor tablets nu mogelijk

Sinds 2013 was het al mogelijk om een aangepast bod in te stellen voor mobiele apparaten. Nu kun je er ook voor kiezen om bodaanpassingen te doen voor tablets. Voordelen hiervan zijn dat je je budget specifiek over verschillende apparaten kunt verdelen en een beter inzicht hebt in de resultaten per apparaat.

AdWords campagne speciaal voor tablets

Door deze aanpassing heb je nu ook de mogelijkheid om een campagne speciaal gericht op tablets te maken. Je kunt dan specifiek voor tablets advertenties, -teksten, -extensies en (negatieve) zoekwoorden instellen gericht op tablet gebruikers. Dit kan een goede oplossing voor campagnes gericht op:

  • Mensen die na hun werk thuis op de bank naar producten gaan zoeken
  • Mensen die voor hun beroep tussen 9 en 5 veel met tablets werken
AdWords campagne voor tablets

AdWords campagne voor tablets maken

Het inrichten van een campagne speciaal voor tablets kan dus voor sommige doelgroepen de perfecte manier zijn om ze te benaderen. Het instellen van een AdWords campagne voor tablets gaat als volgt:

  • STAP 1: Maak een nieuwe campagne aan in Google AdWords
  • STAP 2: Optimaliseer je landingspagina voor tablets
  • STAP 3: Schrijf advertentieteksten speciaal voor tablets
  • STAP 4: Stel een bodaanpassing van -100% in voor desktop en mobiel

Bodaanpassingen in Google AdWords

Met bodaanpassingen is het mogelijk om in Google AdWords op apparaatniveau een bod in te stellen. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om voor mobiele apparaten meer te bieden dan voor desktop wanneer je verwacht dat mobiele gebruikers meer conversies zullen opleveren dan desktop bezoekers. Met een verhoogd bod is de kans groter dat jouw advertenties worden weergegeven.

LET OP: Bodaanpassingen zijn er niet alleen voor het type apparaat. Je kunt ook bodaanpassingen instellen voor verschillende tijdstippen of locaties. 

Meer weten over AdWords?

Als gecertificeerd Google Partner voor AdWords vertellen we je graag meer over de mogelijkheden die Google AdWords te bieden heeft. Samen met jou zetten we je campagne op en maken we de advertenties. Hierbij houden we altijd rekening met de laatste ontwikkelingen zoals bijvoorbeeld de mogelijkheden voor bodaanpassingen! Voor meer informatie over AdWords verwijzen we je graag naar DQ/OM.

Vragen of opmerkingen?

Neem contact met ons op, we helpen je graag...
Loading page...