Developer aan het woord... Rick de Graaf

Leuk dat je onze eerste developer geschreven blog leest! Ik heb de eer gekregen om deze nieuwe serie af te trappen, om mijn collega te quoten: “Omdat ik in de wandelgangen heb vernomen dat je een begenadigd schrijver bent”.

Even voorstellen...

Mijn naam is Rick, ik ben 28 (bijna 29) en werk nu ongeveer 8 maanden (264 dagen, 21u 34m 19s) bij Dolphiq. Hiervoor werkte ik ruim 8 jaar samen met mijn vader in zijn communicatiebureau. Op de middelbare school wist ik precies wat ik wilde worden; grafisch vormgever. De keuze was daarom simpel; (gelukkig, ik heb menig klasgenoot zien worstelen met deze keuze) op naar het Grafisch Lyceum Utrecht!

Aan het werk!

Na enige tijd mocht ik tijdens mijn stage proeven hoe het echte werk ging. Hier ontdekte ik dat het vormgeven niet helemaal mijn ding was. Het verschil tussen werk dat ik heel leuk vond en dingen waar ik totaal mijn ei niet in kwijt kon was groot. Mede hierdoor groeide mijn interesse voor websites. Wat mij vooral aanspreekt was het dynamische: actie en reactie. Door ergens op te klikken kan er van alles gebeuren en is er van alles mogelijk!

Zoals eerder gezegd had mijn vader een communicatiebureau waar ik al een dag in de week werkte. Hier kon ik mijn kennis van het ontwikkelen van websites verder vergroten. Hier begon ik ook met fulltime werken, als grafisch vormgever en webdesigner. Hier breidde ik langzaam mijn kennis in development uit. Zowel in het ontwikkelen van websites als met het bouwen, zoals menig developer, van onder andere een eigen Content Management Systeem (CMS).

Tijd voor de volgende stap...

In het bedrijf van mijn vader was ik de enige developer en dat begon op een gegeven moment te kriebelen. Ik miste de mogelijkheid om te sparren, kennis te delen en het werken in een groter team. Daarnaast wilde ik me meer toeleggen op het ontwikkelen van webapplicaties. Daarom besloot ik op zoek te gaan naar een andere uitdaging.

Het Dolphiq kantoor

Vacature: Developer gezocht!

De vacature voor developer bij Dolphiq was één van de eerste die mij onder ogen kwam en sprak me gelijk aan. Niet alleen bouwden zij uiteenlopende producten voor een heleboel verschillende klanten, vooral de vibe en sfeer spraken mij heel erg aan. Mijn CV ging de deur uit en al snel werd ik uitgenodigd voor een sollicitatie. De klik was er gelijk en in Dolphiq vond ik precies wat ik zocht. Daarna ging het erg snel en kon ik aan de slag!

Nu, ruim 8 maanden (264 dagen, 21u 46m 38s) later, werk ik nog steeds met heel veel plezier bij Dolphiq.

Wat maakt dat werken bij Dolphiq voor mij zo leuk?

Hier heb ik de mogelijkheid om te werken aan hele verschillende projecten. Zo heb ik onder andere de Grafische User Interface (GUI) gemaakt voor een wisselmachine die in casino’s staat, een systeem voor een ondernemer om zijn offerte traject te automatiseren en een applicatie voor het stroomlijnen van politieke documenten. Er zijn verschillende klanten in verschillende branches, waardoor de producten die wij maken heel divers zijn in vele opzichten.

"Omdat we veel maatwerk leveren zijn er altijd wel technische en functionele uitdagingen"

– Rick de Graaf

Blijven ontwikkelen

Het leren van nieuwe technieken wordt aangemoedigd en nog belangrijker; daar krijg je ook de ruimte voor. Zowel op persoonlijk vlak als in de projecten. Voor mij was Laravel bijvoorbeeld een totaal nieuw framework waarin ik me heb kunnen ontwikkelen. Ook Vue (uit te spreken als view op straffe van stroopwafels, omdat ik het altijd als vieux uitspreek) was nieuw voor mij maar inmiddels ben ik bezig met het ontwikkelen van mijn 2e applicatie!

Omdat we veel maatwerk leveren zijn er altijd wel technische en functionele uitdagingen en hier komt de andere kracht van Dolphiq voor mij naar boven. Behalve het uiteenlopende werk is er een ontzettend leuk en gezellig team om deze uitdagingen aan te gaan.

Kennis delen tijdens de Tech Talks

Een team dat altijd bereid is om elkaar te helpen en verder te groeien. Onderling wordt er oude en nieuwe kennis gedeeld en worden uitdagingen besproken. Hier wordt actief in gefaciliteerd door bijvoorbeeld Tech Talks waarbij iedereen een onderwerp kan aandragen en hier zelf een presentatie over kan geven. Vragen kan altijd en suggesties worden altijd gehoord; er zijn geen problemen maar uitdagingen! We zoeken continu met elkaar naar verbeteringen zodat we die op alle vlakken kunnen doorvoeren.

"Eens per maand nemen we met alle ontwikkelaars de tijd om nieuwe technieken met elkaar te delen"

Flexplekken en samenhorigheid

Deze open- en samenhorigheid is vanaf het begin al voelbaar. Iedereen werkt aan een grote lange tafel waardoor contact met je collega’s snel gelegd is en je makkelijk even iemand aan kunt tikken (ook voor scherpe opmerkingen en flauwe grappen). Omdat we werken met flexplekken kan dit altijd weer iemand anders zijn en kun je makkelijk met de mensen waarmee je aan een project werkt bij elkaar gaan zitten.

Positiviteit, ontwikkeling en uitdaging

Naast de grote tafel staat een voetbaltafel waar heftig gestreden wordt om even te ontspannen. Inmiddels is de DTVB (Dolphiq TafelVoetbal Bond) officieel opgericht en is er een aantal strikte regels en op vrijdag wordt er altijd wel even geborreld.

Er zijn dus een heleboel redenen waarom werken voor Dolphiq voor mij erg leuk is; positiviteit en ontwikkeling zijn de drijfveren, dit gemixt met de diverse klanten en projecten houden het werk leuk, uitdagend en vernieuwend. Met deze instelling wordt er altijd samen met de klant gekeken naar de beste oplossing om samen tot het mooiste resultaat te komen!

Goed nieuws! We zoeken collega's! Wil je meer weten? Gebruik de chat-functie!

Wil je meer weten over werken bij Dolphiq?

Stuur me een berichtje via onderstaand formulier...
Loading page...