Developer aan het woord... Bram Imhof

Mijn naam is Bram Imhof, 21 jaar oud en als stagiair binnengekomen bij Dolphiq! Ik volgde de opleiding ‘Mediadevelopment’ aan het Grafisch Lyceum Utrecht en zocht een leuke stageplek bij mij in de buurt. 

Wie ben ik?

Mijn naam is Bram Imhof, ik ben 21 jaar oud en als stagiair binnengekomen bij Dolphiq. Ik volgde de opleiding ‘Mediadevelopment’ aan het Grafisch Lyceum Utrecht en zocht een leuke stageplek bij mij in de buurt. Via het onderwijsbureau op school kwam ik bij Dolphiq en heb ik een e-mail gestuurd.

Ik werd uitgenodigd voor een gesprek en een paar dagen later zat ik bij Dolphiq op kantoor: nou ja, we zaten in het in-house café, zonder bier :). Geen idee wat ik er van moest verwachten, gelukkig werd ik snel op mijn gemak gesteld door de ontspannen sfeer en hebben we een goed en leuk gesprek gehad! Een paar dagen later hoorde ik dat ik mijn stage mocht gaan lopen bij Dolphiq.

Stageperiode

Na de zomervakantie begon de stage van 6 maanden lang. Op de eerste dag kreeg ik al een mooie werkplek toegewezen, met een eigen iMac! Het begon met een project om in te schatten op welk niveau ik stond, zodat de begeleiding goed zou aansluiten en ik het maximale uit de stage kon gaan halen. Ik mocht een mooie blog pagina gaan maken, samen met een beheerder paneel om de artikelen te kunnen plaatsen en wijzigen.

Nadat het niveau was vastgesteld, kreeg ik een project toegewezen waaraan ik mijn hele stageperiode aan zou werken: het betrof een intern project. Na de briefing van onze accountmanager Ben, mocht ik samen met een developer een plan van aanpak gaan maken. Daarin bespraken we hoe het gebouwd ging worden, wat de structuur moest worden en hoe dit project later ook echt ingezet kon worden.


"Op de eerste dag kreeg ik al een mooie werkplek toegewezen, met een eigen iMac!"

– Bram Imhof

Het eerste echte project

Na een paar dagen voorbereiding, mocht ik gaan beginnen met het ontwikkelen! Ik werd echt ontzettend goed begeleid door mijn stagebegeleider. Iedere paar uur kwam hij naar mij toe om te kijken hoe de code ervoor stond en zodat ik eventuele vragen kon stellen. Op deze manier kon ik heel veel leren en werd de kwaliteit van het eindproduct gewaarborgd.

Ik heb mijn hele stageperiode kunnen werken aan dit project. Elke keer werden er uitbreidingen of nieuwe functies bij bedacht, zodat het project steeds completer werd. Ook vond ik het erg gaaf dat ik aan alle kanten betrokken werd. Mijn stage betrof eigenlijk een webdevelopers stage, maar ik heb toch ook meegeholpen met het design en het inrichten hiervan. Op deze manier heb ik aan alle kanten kunnen ervaren hoe het is om te werken bij een internetbureau, zodat ik voor mijzelf een keus kon maken waar ik mij later op wilde gaan richten. Ze hebben echt de tijd voor mij genomen.

Op dit moment wordt het 'product' dat ik heb ontwikkeld tijdens mijn stage nog steeds dagelijks door meerdere mensen gebruikt. Dit is natuurlijk erg leuk om te zien! Dan weet je dat je een serieus project hebt gekregen en dat alle moeite die je erin hebt gestoken, niet voor niks is geweest!

Ons kantoor in Bilthoven

Bij DQ blijven hangen

Tijdens mijn stageperiode kreeg ik het aanbod van Dolphiq om parttime te komen werken. Ik moest nog een half jaar naar school, dus ik heb een contract van 16 uur per week gekregen. In de zomervakantie mocht ik mijn tijden zelf indelen, en kon ik zoveel komen werken als ik maar wilde. Dit is echt heel prettig, Dolphiq is als werkgever ontzettend flexibel.

Inmiddels ben ik al 3 jaar hier werkzaam en heb ik het nog steeds elke dag ontzettend naar mijn zin! Er zijn een hoop ontzettend leuke projecten en ik kan mij nog steeds elke dag blijven doorontwikkelen. Iedereen staat voor elkaar klaar, je hebt altijd wel iemand die je wilt helpen. Sinds april 2017 werk ik ook fulltime hier. Toch grappig om te zien dat je hier drie jaar geleden als stagiair bent begonnen.

"Als je een nieuwe techniek of library wilt uitproberen, kun je hier altijd tijd voor vrijmaken"

– Bram Imhof

Ruimte voor eigen ontwikkeling

Zelf vind ik werken bij Dolphiq geweldig. De sfeer zit er goed, ook na werktijd. Zo hebben we elke vrijdagmiddag een borrel en komen we af en toe zelfs op elkaars verjaardagen. Ik ervaar Dolphiq als ontzettend flexibel en is er genoeg ruimte voor eigen ontwikkeling. Als je een nieuwe techniek of library wilt uitproberen, kun je hier altijd tijd voor vrijmaken. Vervolgens kan je je eigen bevindingen delen op de zogeheten ‘Tech talks’. De ‘tech talks’ worden eens per maand georganiseerd. We nemen dan met alle ontwikkelaars een middag de tijd om bevindingen en nieuwe technieken met elkaar te delen.

Hackathon in Duitsland

In september zijn we nog met het hele team naar het Duitse deel van de Eifel gegaan om een hackathon te organiseren. In 2 dagen hebben we, in groepjes van 2 personen, een dashboard ontwikkeld met leuke widgets. Voorbeelden van deze widgets zijn een Google Analytics widget welke toont hoeveel actieve bezoekers er op alle sites zitten, een lijst met informatie over wie er op dit moment aan een project werkt en een muismeter welke bijhoudt hoeveel kilometers er met de muis wordt geschoven per dag. Dit dashboard hangt nu in het kantoor op een scherm.

Ook werken bij DQ? Bekijk onze vacatures...

"Eens per maand nemen we met alle ontwikkelaars de tijd om nieuwe technieken met elkaar te delen"

Projecten

Bekijk hieronder een aantal projecten waar Bram aan gewerkt heeft in zijn tijd bij Dolphiq

Meer weten?

Wil je meer weten over werken bij Dolphiq? Stuur me dan gerust een berichtje...
Loading page...