5 Belangrijkste online ontwikkelingen in 2015

De 'online wereld' is continu in ontwikkeling. Elke dag komen er nieuwe webwinkels, sociale netwerken en websites bij en trends volgen elkaar in hoog tempo op. Omdat het internet voor veel bedrijven een steeds grotere rol gaat spelen, is het goed om te weten wat de belangrijkste online trends van 2015 zijn.

1) Mobiel wordt steeds belangrijker

Eerder schreven we in dit blog al over de opkomst van mobiel, een ontwikkeling die al langere tijd gaande is. Toch gaat deze ontwikkeling sneller dan de meeste mensen denken. Zo bestaat bij Facebook (77%) en Twitter (80%) bijvoorbeeld al een meerderheid van de bezoekers uit mobiel verkeer en krijgt ook Google sinds enkele maanden meer zoekopdrachten van mobiele apparaten dan van laptops en pc's bij elkaar. Om in te spelen op deze trend introduceerde Google onlangs het label 'Voor mobiel' voor mobielvriendelijke websites.

2) Content marketing

Content marketing wordt steeds belangrijker bij het online positioneren van je merk. Het maken en verspreiden van relevante content is een populaire manier om je organisatie bij het publiek onder de aandacht te brengen. De kwaliteit van de content is daarbij van cruciaal belang. 

3) Online adverteren populair

Omdat de online strategie voor veel organisaties belangrijker wordt, is er vaak ook steeds meer budget beschikbaar voor online activiteiten. Grote platforms als Google, Facebook en Twitter spelen hier handig op in door steeds meer ruimte beschikbaar te maken voor adverteerders. Als ervaren Facebook-adverteerder en gecertificeerd Google AdWords Partner kan Dolphiq je hiermee helpen.

4) HTTPS: Veiligheid krijgt prioriteit

In augustus 2014 kondigde Google aan dat ze het gebruik van HTTPS mee gaan wegen in de rangschikking van de zoekresultaten. Sindsdien stappen steeds meer websites over van HTTP naar HTTPS. Zo bieden ze de gebruiker meer veiligheid en doen zelf goede zaken wat betreft SEO.

5) Social media landschap verandert

Niet alleen bekende sociale netwerken als Facebook en Twitter zijn constant bezig om zichzelf te verbeteren, er verschijnen ook nieuwe platforms tussen de gevestigde namen. Met name Instagram en Snapchat zullen in 2015 verder groeien en kunnen ook voor bedrijven interessant worden.

Op de hoogte blijven in 2015? 

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste online ontwikkelingen? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief, volg ons op Twitter of neem contact met ons op.

Vragen of opmerkingen?

Neem contact met ons op, we helpen je graag...
Loading page...