3 manieren waarop Craft CMS zich écht onderscheidt

Craft CMS is een vrij nieuw content management systeem dat snel in populariteit toeneemt. 
Wat maakt Craft anders dan andere CMS'en en waarom is het zo populair?

"Gebruiksvriendelijk", dat is toch elk CMS...?

Craft CMS profileert zichzelf als een krachtig, flexibel en gebruiksvriendelijk CMS. Maar hoe onderscheidend is dat nou eigenlijk? Vrijwel elk content management systeem beweert van zichzelf dat het gebruiksvriendelijk is... Waarin onderscheidt Craft zich van andere CMS'en? En hoe is het eigenlijk om een website te bouwen met Craft? In dit artikel lees je meer over een aantal onderscheidende functionaliteiten van Craft en waarom wij als digital agency graag met Craft werken.

"De live preview functie van Craft is een absolute meerwaarde voor content beheerders!"

1) Live preview functie

Gebruikers van Craft noemen vaak als eerste de live-preview functie als onderscheidende feature van het CMS. De veel geprezen live-preview zorgt er voor dat je als content beheerder direct ziet welke invloed jouw aanpassing heeft op een pagina. Wanneer je gaat schuiven met afbeeldingen en teksten zie je gelijk hoe dit er op de webpagina uit komt te zien. De live preview is een absolute meerwaarde voor content beheerders!

2) Meertalige website beheren

Het beheren van een meertalige website is met Craft zeer eenvoudig. Als developer voeg je gemakkelijk een andere taal toe in Craft, kun je aangeven welke velden vertaalbaar zijn en welke gedeelten van de website voor welke taal zichtbaar zijn. En niet onbelangrijk... ook de eindgebruiker switcht gemakkelijk van taal in het CMS. Craft CMS is daardoor een prima oplossing voor het beheer van een website met content in meerdere talen. 

3) Flexibiliteit voor developers

Dat Craft CMS zo prettig werkt voor de eindgebruiker is natuurlijk fijn, maar ook voor developers is Craft heerlijk om mee te werken. Craft is een zeer flexibel en schaalbaar systeem waarmee je als developer de verschillende typen content eenvoudig beheerbaar maakt voor de eindgebruiker. Zo is de gebruiker (content beheerder) vrij in de manier waarop hij/zij een pagina opbouwt en heb je grote invloed op hoe de pagina er uit komt te zien. Aan de hand van verschillende entry types en matrix blokken kun je de content zó vormgeven zoals gewenst en behoud je een 'schone' code. 

De pagina vormgeven zoals je zelf wilt

Wat maakt Craft zo uniek? 

Oké, de live functie werkt prettig en het is niet ingewikkeld om meertalige websites te beheren. Maar dit zijn slechts een aantal voordelen van Craft. Wat Craft wat ons betreft uniek maakt, is de combinatie van gebruiksvriendelijkheid voor de content beheerder (eindgebruiker) en het gemak voor de developer. Door de flexibiliteit van Craft kun je als developer makkelijk en snel verschillende velden definiëren waarmee de gebruiker alle vrijheid heeft om de content te beheren en de developer flexibel is in het tonen van deze content in het design  en functionaliteiten.

Vragen of opmerkingen?

Neem contact met ons op, we helpen je graag...
Loading page...