2018: Een snelle website of geen website!

Een snelle website is anno 2018 geen overbodige luxe. Internetgebruikers verwachten tegenwoordig dat een website responsive is, snel geladen en goed werkt op alle apparaten. Voldoet jouw website aan de standaarden van Google...?

Is een snelle website echt zo belangrijk?

Ja, een snelle website is echt zo belangrijk. Recent onderzoek toont aan dat meer dan 40%(!) van de bezoekers je website verlaat als deze niet binnen drie seconden geladen is (bron: Google)! Een website die er lang over doet om te laden wordt door bezoekers als niet-gebruiksvriendelijk ervaren.

Page speed als ranking factor

In de Google Partner Update van 17 mei 2016 werd aangekondigd dat Google binnenkort met een update komt in het algoritme voor de organische zoekresultaten. Daarin wordt niet alleen gekeken of een website geschikt is voor mobiele apparaten, maar ook of deze snel genoeg is. De snelheid van je website heeft dus direct invloed op je positie in de zoekresultaten.

Zo zorgen we er voor dat onze websites snel zijn...

Onze developers houden al tijdens het ontwikkelen van online toepassingen rekening met de laadsnelheid. We verkleinen de resources (HTML, CSS en JavaScript) om er voor te zorgen dat websites zo snel mogelijk wordt geladen. Door CSS, JavaScript en HTML codes te minimaliseren beperken we de download- en uitvoertijd en houden we de bestandsgrootte zo klein mogelijk. Ook het aantal requests naar de server wordt geminimaliseerd om de website zo snel mogelijk te houden. 

Wanneer je in het gebruiksvriendelijke CMS van Dolphiq of in Craft CMS teksten of afbeeldingen toevoegt aan je website, worden deze automatisch geoptimaliseerd voor de zoekmachine. Op deze manier zorgen we ervoor dat je een snelle, SEO-vriendelijke website hebt.

"40% van de bezoekers verlaat je website als deze niet binnen drie seconden geladen is."

– Google

Is jouw website snel genoeg?

Om er achter te komen of jouw website snel genoeg is, heeft Google een tool ontwikkeld. In deze tool vul je de URL van jouw website in en Google vertelt je of je een snelle website hebt. Een score van 85/100 of hoger betekent voor Google dat de website goed presteert op laadsnelheid. Ben je benieuwd naar jouw score? Test jouw website met Google PageSpeed Insights:

Test je website via Google Pagespeed Insight

Wil je weten hoe we er voor zorgen dat jij een snelle website krijgt?

Neem contact met ons op, we bijten niet...
Loading page...