API-koppeling

API staat voor Application Programming Interface en is software die er voor zorgt dat een applicatie kan communiceren met andere software programma's. De API vormt de verbinding tussen verschillende systemen. Hierbij kun je denken aan de koppeling tussen een CRM-systeem en mail applicatie of een online portaal en boekhoudsoftware.

API laten ontwikkelen? Mail naar info@dolphiq.nl of bel 035 203 0052

Verbinding

Een API stelt je in staat om systemen met elkaar te laten communiceren. Hiermee kun je gegevens uitwisselen, data synchroniseren en zorg je er voor dat systemen naadloos met elkaar samenwerken.

Real-time

Met een API koppeling kun je real-time data verwerken. Wanneer op de ene plek iets aangepast wordt, zorgt de API ervoor dat deze data ook in het andere systeem up to date blijven

Endpoints

Een API maakt gebruik van endpoints om te interacteren met andere programma's. Het endpoint is de plaats waar de data naartoe gestuurd worden en waarvandaan data wordt teruggekoppeld

"Met een API koppeling kun je verschillende systemen met elkaar verbinden"

API koppeling ontwikkelen

Veel grote softwareleveranciers stellen hun API ter beschikking om een koppeling mee te maken. Zo kun je bijvoorbeeld koppelen met de API van Exact Online om je facturatie te automatiseren. Ook mailprogramma's zijn vaak verbonden met een ander systeem (zoals een CRM-systeem of een backoffice) om zo altijd real-time over het actuele adressenbestand te beschikken. Een ander veelgebruikte API koppeling is die van betaalsysteem Mollie, waarmee iDEAL betalingen gefaciliteerd kunnen worden.

Voordelen van een API koppeling

Een API koppeling tot stand brengen heeft verschillende voordelen. Zo kan het automatiseren van processen middels een API koppeling kan je bijvoorbeeld een hoop handwerk besparen en de foutkans verkleinen. Doordat processen automatisch verlopen, beschik je real-time over de juiste informatie en voorkom je dat je bepaalde handelingen 2x moet uitvoeren. Je hoeft aanpassingen dus ook niet op verschillende plekken door te voeren, de API synchroniseert beide omgevingen.

Dolphiq als API ontwikkelaar

Als ontwikkelaar van software op maat maken wij veel API-koppelingen. Onze developers zijn ervaren in het ontwikkelen van API-koppelingen en weten als geen ander hoe ze dit systemen met elkaar kunnen verbinden. We werken met verschillende soorten API's, zowel REST (Representational State Transfer) API's en web API's. Laat ons weten wat je wensen zijn en ons team denkt graag met je mee!

API laten ontwikkelen?

Zoek je een API ontwikkelaar? Neem contact met ons op via onderstaand formulier
Loading page...